Onze bieren

Vichy Naan

Naan

Een toegankelijk fris blondje uit Bergentheim. Naan is een frisse doordrinker en is, net als de brug uit Bergentheim op het etiket, een toegankelijk bruggetje tussen pils en speciaalbier.

 

Naan is de naam die ons jongste zoontje (3 jr.) gebruikt om ons oudste zoontje (4 jr.) te roepen. Hij is zelf ook een enorm blondje. 

 

5,7% Vol.

IMG-20210825-WA0002

Fumuka

Een fruitig, hoppig en peperpittig bier. De smaken van peper en grapefruit zijn in balans met de body en moutigheid van dit Bergentheimse bier met karakter. Let op: dit is een licht pikant bier door de pepers 🌶️

 

Vraag of zeg iemand die geen dialect verstaat iets over veur mekaar.. Zo ontstond: fumuka!

 

9,0% Vol.

 

IMG-20210825-WA0001

Ranjo

Een verrassende barley wine. Dit bier is vergist en gerijpt op gebrand eikenhout wat zorgt voor smaken van noten en vanille. De Engelse hop die is toegevoegd brengt dit mooi in balans. Dit bier uit Bergentheim kan gedronken worden als een rode wijn.

 

Onze oudste zoon (toen 1 jr.) noemde onze jongste toen hij net was geboren 'Ranjo'. Een stoere naam voor dit stoere biertje!

 

11,8% Vol.

breur

Breur

Een soepel, roodkleurig 'buiten de lijntjes' bier met smaken van geroosterd mout en rood fruit. Dit Bergentheimse bier is extra hoppig, omdat de hop tijdens de nagisting is toegevoegd.

 

De betekenis van 'breur' is zowel binnen als buiten de lijntjes voor ons bijzonder.

 

5,3% Vol.

 

 

IMG-20220215-WA0004

Rode Koning

Een biertje dat begon als limited edition (Van Eigen Grond 2020) en zo geliefd was dat het nu blijvend in ons assortiment zit. Je hebt een fluweelrood, Bergentheims bier in handen die is gebrouwen met verschillende soorten mout. Dit bier is zacht van karakter en je zult tijdens het drinken worden verrast dor de fijne smaak van rood fruit en karamel.

 

Google de betekenis van de naam Roy en het resultaat was Rode Koning. Een passende naam voor een fijn biertje!

 

9,1% Vol.

IMG-20220215-WA0014

Van eigen grond

Een fruitig biertje dat jaarlijks in verschillende vormen terugkomt met hop uit onze eigen tuin.


De naam spreekt voor zich.

 

Van eigen grond 2021: 7,5% Vol. Een doordrinkbaar, middelzwaar Bergentheims bier. Moutig en iets kruidig bier. Heerlijk voor de mooie voorjaarsdagen. Door de ondergisting een mooie balans tussen alcohol, moutigheid en frissigheid.

%d bloggers liken dit: